Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Obstetrie verpleegkundigen
Vakgebied

Obstetrie verpleegkundigen

Obstetrieverpleegkundige bij Amphia

Als obstetrieverpleegkundige bij Amphia is geen dag hetzeflde. Je werkt op de gezinssuites met tal van andere disciplines. Zo hebben we samen veel specialistische kennis in huis die we graag met elkaar delen. Jaarlijks worden hier ruim 2700 baby’s geboren. De gezinssuites zijn zowel ingericht voor zwangeren, kraamvrouwen en neonatologie waar zowel hoog- als laag complexe zorg wordt verleend. We staan hier iedere dag samen als team. Met een gezamenlijk doel: De beste zorg voor de patiënt heeft hier altijd de hoogste prioriteit, zowel de allerkleinste patiënt, de zwangere vrouw en kersverse ouder.  

Obstetrie

Als obstertrieverpleegkundige bij Amphia verleen je zorg aan zowel de zwangeren vrouw als de kraamvrouw. Je verpleegkundig handelen is hier net zo belangrijk als de begeleidende rol die je hebt naar je patiënt. Daarom is in dit vakgebied jouw inlevingsvermogen onmisbaar. Je werkt nauw samen met de verloskunde, neonatologie en kindergeneeskunde. De focus ligt hier op gezinsgerichte zorg waardoor we op de gezinssuites zowel het kind als de ouder kunnen verzorgen. Moeder en kind hoeven dus niet meer van elkaar gescheiden te worden. Als obstetrieverpleegkundige heb je een coachende rol. Samen met de ouders verzorg je de baby. Zo wordt de stap richting huis voor de ouders een stuk makkelijker.

Team

Als obstetrieverpleegkundige werk je, aan de obstetriezijde, nauw samen met verpleegkundigen en kraamverzorgenden. Het gehele team vorm je samen neonatologieverpleegkundigen en kinderverpleegkundigen. Jullie werken namelijk samen op de gezinssuites en bestaat uit ongeveer 120 verpleegkundigen. Er zijn 35 gezinssuites op de afdeling, allen voorzien van alles wat jij nodig hebt om jouw werk goed te kunnen doen.

Lees hier de verhalen van onze collega's

“De dankbaarheid van de ouders. Daar doe ik het voor. Daar krijg ik energie van”

Lees het verhaal van Debbie, Obstetrieverpleegkundige.

“Als verpleegkundige word je jong en snel volwassen”

Lees het verhaal van Henny, Obstetrieverpleegkundige in opleiding.

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures

Opleidingsmogelijkheden op onze gezinssuites

Wil je bij ons aan de slag als Obstetrieverpleegkundige maar heb je nog geen diploma? Kom dan bij ons leren en werken. Je wordt op de werkvloer bij ons opgeleid. De theorie volg je via de Erasmus MC-academie.

Meer info
Obstetrieverpleegkundigen opleiding

Benieuwd naar de mogelijkheden op onze gezinssuites?

Heb je vragen, wil je kennismaken of wil je een dag meelopen?
Neem dan contact op met Jacqueline de Jong, leidinggevende gezinssuites.
 

Neem contact op met Jacqueline

Label