Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Operatieassistent
Vakgebied

Operatieassistent

Operatieassistent bij Amphia

Als operatieassistent bij Amphia is geen dag hetzelfde. Je komt hier een grote diversiteit aan ingrepen tegen. Zo hebben we samen veel specialistische kennis in huis die we graag met elkaar delen. Als operatieassistent ben jij een onmisbare schakel in het operatieteam. Je kent de operatie, treft de juiste voorbereiding en zorgt er samen met de collega’s voor dat deze optimaal verloopt. Met een gezamenlijk doel: De beste zorg voor de patiënt heeft hier altijd de hoogste prioriteit.

Clusters

Binnen onze OK werken we met clusters. Het voordeel hiervan is dat je binnen een klein specialistisch team werkt en jij je dus specialiseert in het hetgeen dat jij interessant vindt. Toch blijf je allround vanwege je diensten. Dit houd je scherp. Inclusief leerlingen bestaat het team uit 125 operatieassistenten. We zijn een opleidingsziekenhuis. Dit zie je terug in de sfeer op onze OK. Je bent onderdeel van een jong, specialistisch team van artsen en artsen in opleiding die je altijd nieuwe dingen willen leren.

Cardiochirurgie

Amphia is het hartcentrum van Breda en regio. De OK is het hart van het ziekenhuis. Wij zijn één van de zestien ziekenhuis in Nederland die hartoperaties uitvoert. Binnen Amphia zijn er 4 operatiekamers speciaal ingericht voor hartchirurgie, waarvan 1 hybride OK. We voeren ongeveer 1200 hartoperaties per jaar uit. Dankzij de nauwe samenwerking met cardiologie binnen het hartcentrum en de toevoeging van nieuwste technieken, zoals ritmechirurgie en minimaal invasieve klepchirurgie, kunnen we inspelen op de complexe zorgvraag. 

Doorontwikkelen

Ontwikkelmogelijkheden op onze OK? Die zijn er genoeg. Met regelmaat kun je deelnemen aan nascholingen of seminars. We werken hier met nieuwe technieken. Dat vraagt dat je up to date blijft binnen je vakgebied. Je kunt je verdiepen in een specialisme. Je kan opgeleid worden om met de Robot te werken of de speciale opleiding tot cardiochirurgie volgen. Zolang je zelf maar uitspreekt waar je wensen en behoeften liggen. Dan denken wij graag met je mee.

Lees hier de verhalen van onze collega's

“Je maakt de patiënt mee op hun meest kwetsbare moment”

Lees het verhaal van Andrea, Operatieassistent Cardiochirurgie.

“Ik ben de rechterhand van de chirurg en heb tegelijkertijd veel vrijheid in mijn rol”

Lees het verhaal van Yoni, Operatieassistent in opleiding.

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures

Opleidingsmogelijkheden op onze OK

Wil je bij ons aan de slag als operatieassistent maar heb je nog geen diploma? Kom dan bij ons leren en werken. Je wordt op de werkvloer bij ons opgeleid. De theorie volg je via de Erasmus MC-academie.

Meer info
Opleidingsmogelijkheden OK

Benieuwd naar de mogelijkheden op onze OK?

Heb je vragen, wil je kennismaken of wil je een dag meelopen op de OK?
Neem dan contact op met Ingrid Smienk, leidinggevende OK.

Neem contact op met Ingrid

Label