Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Wij trekken hier sprintjes en leveren topzorg
Het verhaal van Desiree

Wij trekken hier sprintjes en leveren topzorg

Hi, ik ben Desiree

Desiree is nu 4 jaar werkzaam als anesthesiemedewerker binnen Amphia. Vanuit haar baan als verpleegkundige wist ze na 1 dag meelopen op de OK dat ze direct wilde switchen naar een nieuwe rol als anesthesiemedewerker. Hoe dit gevoel werd aangewakkerd, vertelt ze je hieronder.

Anesthesie én Amphia

De wonderlijke wereld van de OK. Desiree koos bewust voor dit vak van anesthesiemedewerker. “Als verpleegkundige ben je breed opgeleid”, vertelt Desiree. “Je moet van alle ziektebeelden wel iets weten. Ik ben super perfectionistisch. Anesthesie maakt het mogelijk dat ik me mag focussen en verdiepen op 1 patiënt, 1 casus. Dat maakt deze baan zo geschikt voor mij.” Werkzaam zijn binnen het Amphia ziekenhuis was een bewuste keuze voor haar. Ze wilde graag werken in een level 2 ziekenhuis. “Ik hou van grote ingrepen, zoals trauma, levers en longen. Die krijg je er hier als cadeau bij. Daarnaast kent Amphia een grote IC. Als daar iets gebeurt, wordt de patiënt direct naar de OK gebracht. De variatie aan ingrepen maakt ook dat je je kennis blijft inzetten en verbreden. Dit pas je hier iedere dag toe.”

Verliefd op mijn vak

“Vanaf dag een ben ik verliefd op mijn vak”, vertelt Desiree. Ze kan hier alle tijd en energie steken in 1 patiënt. “Het is eigenlijk een heel zelfstandige rol. Op het moment dat de anesthesioloog de operatiekamer verlaat, heb jij de verantwoordelijkheid voor de patiënt. Het geeft zo’n goed gevoel als je dat kan reilen en zeilen. Jij bent de professional die anesthesie vertegenwoordigd.” Zo vertelt Desiree de patiënt vaak dat als je met een lach gaat slapen, je weer met een lach wakker wordt. “Je wilt de patiënt een fijn gevoel geven. Dit gebeurt andersom ook. De eerste seconden zeggen alles. Ik loop zelfverzekerd naar de patiënt toe, ‘Ik ben Desiree en ik ga voor je zorgen’. Je wilt de patiënt geruststellen en het zo persoonlijk mogelijk houden. Ik probeer dan tot de kern te komen. Het mooie van de OK vind ik ook dat je patiënt eigenlijk altijd beter uit een OK komt. Het komt eigenlijk nooit voor dat iemand slechter de OK af gaat dan op. Wij trekken hier sprintjes en leveren topzorg. Je bent als anesthesiemedewerker van A tot Z betrokken en gaat dan weer door.”

Anesthesiemedewerker overleg

Groepsgevoel

Desiree vertelt dat het team van anesthesiemedewerkers een hecht team is. “Diensten zijn hier zo geruild. We lossen problemen voor elkaar op.” Verder vertelt ze dat iedereen apart van elkaar staat voor het vak. Plezier maken met elkaar is belangrijk. Het zijn wel je collega’s met wie je het dagelijks moet waarmaken op de OK. “We zijn veelzijdig. Je bent hier welkom. Iedereen werkt hier goed met elkaar samen.” Daarnaast is Amphia een opleidingsziekenhuis vertelt Desiree. “We ervaren hier een veilig leerklimaat. We leren allemaal ons vak binnen eenzelfde OK ongeacht de discipline die je vertegenwoordigt”.

Als anesthesiemedewerker binnen Amphia moet je dan ook iemand kunnen zijn die ook op een onrustig schip de koers mede kan bepalen

Desiree Anesthesiemedewerker

Veel verandering

“We staan er mooi op met z’n allen”, zegt Desiree. “We hebben niet echt de tijd gehad te aarden binnen de nieuwbouw of Covid-19 stond alweer voor de deur. Toch beuken we wel echt door. We gaan er met z’n allen voor. Dat maakt me wel trots.” Zo vertelt Desiree ook dat ze samen met de IC de nood IC draaiende houden. Ze nemen samen de patiëntzorg voor hun rekening. “We verbroederen wel in deze rare tijd. Nieuwbouw, 1 grote locatie, een pandemie. Het ene volgt het andere vaak op. Als anesthesiemedewerker binnen Amphia moet je dan ook iemand kunnen zijn die ook op een onrustig schip de koers mede kan bepalen.”

Spreekbuis

“Vaak wordt de OK gezien als een bunker”, vertelt Desiree. “Die ken je of die ken je niet. Toch is het wel echt een hele speciale plek om te zijn en te werken. Zo ervaar ik mijn rol als anesthesiemedewerker ook. De patiënt geeft zich helemaal bloot. Je ziet de patiënt op een heel kwetsbaar moment. In deze rol probeer je in hele korte tijd een vertrouwensband op te bouwen. Binnen de paar vierkante meter die een OK telt, sta je samen met 6 of 7 collega’s voor de beste zorg voor de patiënt. Je vertrouwt blind op elkaar. Zonder woorden streef je allen naar hetzelfde doel. Als anesthesiemedewerker vervul ik hier een dubbelrol. Je moet sterk in je schoenen staan en jezelf kunnen laten horen. Jij spreekt voor je patiënt maar je bent ook die zorgprofessional die knopen moet doorhakken.”

Professional Program

Desiree gaat starten als deelnemer van het professional program binnen Amphia. Dit is een programma waarbinnen je je eigen talenten kunt gaan ontdekken. Samen met andere ambitieuze collega’s vanuit het hele ziekenhuis gaat ze samen aan de slag. “Je kan hierin je eigen route bepalen”, zegt Desiree. “Ik wil bezig zijn met verbeteren en optimaliseren. Het zoeken naar een oplossing. Met dit programma wil ik kijken hoe ik deze vaardigheden kan doorvertalen binnen de OK.”

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label