Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Als verpleegkundige probeer ik steeds dat extra stapje te zetten
Het verhaal van Karlijn

Als verpleegkundige probeer ik steeds dat extra stapje te zetten

Hi, ik ben Karlijn

Karlijn werkt nu bijna 3 jaar bij Amphia als verpleegkundige. Vanuit het verpleegkundig traineeship werkt ze nu met veel plezier als verpleegkundige trauma- en longchirurgie. Ze wist al snel dat ze verpleegkundige wilde worden. Als fanatiek handbalster heeft ze veel last gehad van haar knieschijf. Na een operatie en opname in het ziekenhuis zag ze hoe lief verpleegkundigen voor haar waren. Dit wilde zij ook kunnen betekenen voor anderen. Wat ze zo mooi vindt aan haar vak vertelt ze hieronder.

Ervaring opdoen

Tijdens haar opleiding tot verpleegkundige heeft Karlijn verschillende stages gelopen. Zowel in het ziekenhuis als in de gehandicaptenzorg, ggz en een buitenlandstage. Toch wist ze na het behalen van haar diploma niet precies waar ze wilde beginnen. Daarom is ze de verpleegkundige traineeship binnen Amphia gestart. “Een programma van 2 jaar, waar je op 4 verschillende afdelingen ervaring gaat op doen”, vertelt Karlijn. “Vanuit daar ben ik echt gaan kijken wat ik nou leuk vond. Zo kwam ik terecht op de afdeling traumachirurgie. Dit was een directe match. Het team is hier geweldig. We maken grappen, er heerst een goede sfeer en we kunnen bij elkaar terecht.” Ook benoemt ze de geriatrische patiëntgroep. Deze spreekt Karlijn zeer aan. Ze krijgt hier zowel te maken met lichamelijke als psychische aspecten van het verpleegkundig vak. “Een traumapatiënt die binnenkomt door een ongeval en hierdoor plotseling in het ziekenhuis terecht komt. Het is iedere keer weer een uitdaging om iedere patiënt hier van begin tot eind zowel lichamelijk als psychisch te begeleiden”, vertelt Karlijn.

Teameffort

“We krijgen vaak met trauma of ernstig letsel te maken”, vertelt Karlijn. “We gaan dan de patiënt als team helpen. Hierin vertrouwen we volledig op elkaar en zijn we goed op elkaar ingespeeld. De beste, meest efficiënte zorg voor onze patiënt is iedere keer weer ons gezamenlijke doel.” Daar staat Karlijn voor, maar het team dus ook. “We krijgen te maken met ingrijpende casussen, bijvoorbeeld een ernstig auto-ongeluk. We zijn er dan ook voor elkaar. Het voelt dan soms zelfs als vrienden die er met elkaar voor gaan.”

Verpleegkundigen - medicatie

Voldoening

Karlijn vertelt dat ze haar vak zo ontzettend waardevol vindt. Ze gaat dan ook met een goed gevoel naar huis als ze er zeker van is dat ze een patiënt de beste zorg heeft kunnen bieden. Dat is voor haar het belangrijkste. “Je bouwt een band op met de patiënt. Vaak zorg ik best een tijdje voor dezelfde persoon. Ik vind het fijn als een patiënt aangeeft dat hij of zij zich op zijn gemak voelt bij mij. Dat ik echt iets voor hen heb kunnen betekenen gedurende de tijd dat ze binnen Amphia lagen.” Zo vertelt Karlijn ook dat ze deze langdurige zorg vaak kan bieden, omdat met name de geriatrische patiënt soms best een tijd moet wachten op revalidatie. Dan heb ik echt de tijd een patiënt goed te leren kennen.”

Door zelf de regie te namen, zijn er binnen Amphia zoveel paden die je kunt bewandelen

Karlijn Verpleegkundige Traumachirurgie

Bijzondere momenten

“Wat mijn werk nou echt bijzonder maakt?”, vraagt Karlijn. “Naast het bieden van zorg, dan toch wel de verhalen die een patiënt met me deelt. Ik probeer als verpleegkundige altijd dat extra stapje te zetten, zodat de patiënt op een best mogelijke manier het ziekenhuistraject doorkomt.” Zo vertelt Karlijn dat ze een tijdje terug een patiënt sprak die vertelde dat zijn vrouw op sterven lag. “Ik wilde zo graag dat mijn patiënt zijn vrouw nog eens zou zien. Ik heb contact opgenomen met de wensambulance. Samen met hen heb ik geregeld dat ze elkaar toch nog hebben kunnen zien. Wow, dat geeft dan zo’n voldaan gevoel!” Daar is Karlijn dan ook echt trots op.

Verdere droom

“Door de start als trainee binnen Amphia heb ik veel gezien en ontdekt. Ook al is het een heel groot ziekenhuis, toch zijn hier de lijntjes kort en heb je echt het gevoel dat je elkaar kent. Ik weet precies bij wie ik moet zijn als ik bijvoorbeeld een opleiding of cursus wil gaan doen. Je kunt ook altijd een dagje meelopen op aan andere afdeling. Er is zeker ook ruimte voor scholing. Omdat we zo’n groot ziekenhuis zijn met veel diverse specialismen is er altijd wel een mogelijkheid om iets te gaan doen wat je echt graag wilt. Zolang je jezelf laat zien, de regie hierin neemt én er echt voor gaat. Zo ook voor mij”, vertelt Karlijn. “Ik blijf mezelf graag doorontwikkelen binnen Amphia, want ik ben nog lang niet uitgeleerd. Mijn volgende stap wordt hopelijk de opleiding tot verpleegkundig specialist binnen het geriatrisch vakgebied.”

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label