Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Streven naar de meest comfortabele zorg rondom mijn patiënt
Het verhaal van Pauline

Streven naar de meest comfortabele zorg rondom mijn patiënt

Hi, ik ben Pauline

Pauline is dialyseverpleegkundige binnen Amphia. Ze is sinds juni 2018 in dienst en hier gestart met de opleiding tot dialyseverpleegkundige. Ze koos bewust voor dialyse. Na haar verpleegkundige vlieguren te hebben gestart bij cardiologie, vond ze de acute zorg leuk, maar niet continue. “Een combinatie van beide vond ik terug op de Dialyse”, vertelt Pauline. “Dat maakt voor mij dit specialisme zo passend”. Een drukke dag houdt me scherp en geeft extra uitdaging en leerrendement. Waarna alles goed is afgerond, alle patiënten weer veilig naar huis zijn. “Want dat is echt niet vanzelfsprekend”, zegt Pauline. “Patiënten kunnen ineens verslechteren tijdens de dialyse. Dan wordt er een beroep gedaan op je acute handelen.”

Onmisbaar specialisme

“Als dialyseverpleegkundige zie je veelal dezelfde patiënten. Je biedt langdurige zorg aan”, vertelt Pauline. Hier was ze naar op zoek. “Het klinkt misschien cliché, maar toch is voor mij iedere dag weer anders. Je krijgt hier te maken met acute situaties. Naast het behandelen van chronische patiënten, moet je snel kunnen schakelen.” Zo vertelt Pauline dat het voor de buitenwereld en andere afdelingen niet altijd inzichtelijk is wat er op de dialyseafdeling gebeurd. “Bijvoorbeeld dat we op locatie in het ziekenhuis moeten dialyseren. Denk aan de IC of CCU. Onze afdeling valt dan een beetje tussen wal en schip. We zijn niet poliklinisch, maar ook niet klinisch. Een aparte club, maar echt onmisbaar!”

Het klinkt misschien cliché, maar toch is iedere dag weer anders

Pauline Dialyseverpleegkundige

Toekomst van onze zorg

Vanuit de dialyse binnen Amphia wordt steeds meer invulling gegeven aan toekomstgerichte zorg. Hier is de afdeling dagelijks mee bezig. “We streven naar een zo’n comfortabel en efficiënt mogelijk proces rondom de zorg van onze patiënt”, vertelt Pauline. “Wat niet iedereen zich altijd beseft is dat patiënten hier soms wel 2 of 3 keer per week komen. Dit vraagt veel van de dialysepatiënt. Ze komen hier ter verlenging van hun leven. Zeker als het een casus is van iemand van mijn eigen leeftijd of de leeftijd van mijn ouders. Dan hoop je op een spoedige mogelijkheid voor transplantatie bijvoorbeeld.”

Dialyseverpleegkundige uitleg

Eén team, zoveel taken

“Wat mij zo aansprak aan Amphia en met name de afdeling dialyse?”, vraagt Pauline. “Het warme bad waar ik in terecht kwam. Al voor dat ik überhaupt werd aangenomen voor de functie. Tijdens mijn meeloop dag was iedereen zo geïnteresseerd. Ik werd goed ontvangen. Dat is kenmerkend voor het team binnen dialyse. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Ons team is divers, gemêleerd. We hebben veel kennis in huis, van jong tot oud, dus we leren van elkaar”, vertelt Pauline. “Onze afdeling timmert de afgelopen jaren hard aan de weg. We zijn een groeiend, veelzijdig team. We hebben verschillende werkgroepen van waaruit nieuwe inzichten ontstaan. Dit brengt keuring op de afdeling. Er is tijd om te investeren in onszelf. Dat voelt goed!”

Nooit uitgeleerd

“Binnen de afdeling kun je je altijd blijven ontwikkelen”, zegt Pauline. “Na mijn opleiding heb ik ervoor gekozen om naast hemodialyse, aan te sluiten bij de werkgroep voor peritoneaal dialyse. Dit geeft mij extra uitdaging en variatie in mijn werkweek. Het leuke hiervan is, is dat ik naar de patiënt thuis toe ga. Hier train ik de patiënt, maar krijg ik ook een kijkje in het leven van mijn patiënt. Er is dan tijd voor een kopje koffie en een goed verhaal. Ik begeleid de patiënt aan huis.” Waar voorheen de behandeling aangeleerd werd in het ziekenhuis, doen de verpleegkundigen dit nu deels ook aan huis. Dit is succesvol en blijkt veel beter te werken. Zo wordt steeds gewerkt aan de zorg van morgen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het zorgproces rondom de patiënt in het ziekenhuis. Om het traject voor hen zo soepel mogelijk te laten verlopen, plant de afdeling nu zoveel mogelijk momenten van zorg op 1 dag. Hierdoor is de patiënt 1 lange dag in het ziekenhuis aanwezig, maar hoeft in het verloop van de week niet steeds terug te komen. Ook vertelt Pauline dat ze een plek inneemt in de werkgroep ‘transplantatie’. “Hierbij bereid ik patiënten voor op een niertransplantatie in Rotterdam of Leiden. Ik doe vooronderzoek en coördineer alles rondom dit proces. Eigenlijk kom ik uren te kort, want er zijn nog tal van andere werkgroepen waarbij ik mij graag zou aansluiten. Voorlopig zit ik hier dan echt nog op mijn plek.”

Benieuwd naar je droombaan?

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan snel de vacatures en ontdek of je droombaan erbij zit.

Ga naar het vacatureoverzicht

Label